Регистрация

Шоколадов хлебен пудинг

Автор:
alexander
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
961
Оцени рецептата

8 филийки хляб (или кроасан)

2 ч мляко

2 с.л. масло

2 с.л. кафява захар

115 г горчиво-сладък шоколад

1/4 ч силно кафе

1 ч касис и стафиди, смесени

4 яйца

 

Намажете с масло квадратна тавичка. Подредете филийките кроасан на дъното. Сложете 1 1/2 чаши мляко, маслото и захарта в тенджера и оставете да заври. Добавете шоколада, кафето и касиса със стафидите и оставете да заври отново. Изсипете сместа върху кроасана. Разбийте яйцата с останалото мляко и полейте всичко. Покрийте и оставете да се кисне за най-малко 6 часа. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 45 минути. Сервира се топло с нарязани плодове или сладко от ягоди. 





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта