Регистрация

Шоколадов сладолед

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
04 Dec
|
Видяна:
516
Оцени рецептата

3 с.л. царевично нишесте

6 ч мляко

2 2/3 ч захар

4 яйца

3/4 ч.л. сол

370 г евапорирано мляко

2 ч сметана за разбиване

60 г полусладък шоколад, разтопен

1 3/4 с.л. ванилия

 

Смесете царевичното нишесте с 1/2 чаша мляко до гладкост. Добавете още 1 1/2 чаши мляко и варете на много слаб огън, докато сместа е гъста и гладка, като се разбърква непрекъснато, за да избегнете образуването на бучки. Смесете със захарта, яйцата, солта и евапорираното мляко в купа с електрически миксер. Добавете горещата смес а царевично нишесте и разбийте добре. Добавете сметаната, останалите 4 чаши мляко, шоколада и ванилията. Изсипете в машина за сладолед. Замразете според инструкциите на производителя.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта