Шоколадов сладкиш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло, сладко
1/2 ч захар, кафява
1 ч брашно, универсално
1 ч орехови половини
2 яйца
1 ч захар, кафява
1 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
Брашно
допълнително 1 ч шоколадов чипс
Загрейте фурната до 190°С. В кухненски робот, смесете първите три съставки с метално острие до ронливо тесто. Притиснете тази смес на дъното на намазана с масло тавичка за печене с размери 23 х 33 см. Пече се в продължение на 10 минути. Охладете. Когато блатът се охлади, разпределете орехите равномерно по повърхността. Разбийте яйцата с кафявата захар, докато сместа се сгъсти. Добавете ванилията. Сложете сол и бакпулвер на дъното на 1/4 мерителна чаша; запълнете останалата част на чашата с брашно. Прибавете в яйчената смес. Залейте блата. Поръсете шоколадовия чипс равномерно върху сместа. Печете на 190°С в продължение на 20 минути или докато се опече в средата. Охладете и нарежете на 32 парчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ