Регистрация

Шоколадов кейк с ягоди

Автор:
ivanova
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
604
Оцени рецептата

1/2 ч какао

1/2 ч вряща вода

2/3 ч мазнина

1 1/2 ч захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

2 яйца

2 ч брашно

1 1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1 1/3 ч мътеница

450 г сметанова глазура с ванилия

2 ч пресни ягоди, нарязани на парчета

 

1. Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете и набрашнете плитка тавичка за печене.

2. В малка купа, смесете водата и какаото до гладкост. В голяма купа разбийте мазнината, захарта, ванилията и яйцата. Разбъркайте заедно брашното, содата и солта и ги прибавете последователно с мътеницата в сместа с мазнината, Добавете какаовата смес. Изсипете сместа в подготвения съд.

3. Печете 28 - 30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в съда.

4. Намажете тортата с равномерно с глазурата отгоре. Украсете с ягоди и поднесете.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта