Регистрация

Швейцарски бадемови сладки

Автор:
yordanka
|
Дата:
25 Aug
|
Видяна:
614
Оцени рецептата

1/3 ч цели бланширани бадеми

1/2 ч + 3 с.л. захар

1/2 ч.л. ванилия

1 с.л. вода

2 големи белтъка

1/4 ч сметана за разбиване

115 г полусладък шоколад, ситно нарязан

 

Смелете бадемите с 3 супени лъжици захар в блендер. Добавете ванилията. Добавете водата и смесете отново. Разбийте белтъците и 1/2 чаена чаша захар с миксер. Поставете купата над тенджера с къкреща вода и разбийте с телена бъркалка, докато белтъците се сгорещят и захарта се разтопи, около 2 минути. Добавете около 1/4 от белтъците в бадемовата смес и разбийте. Добавете още около 1/4 от белтъците в бадемовата смес и разбийте. Изсипете разбитата смес при останалите белтъци. Обединете хубаво с белтъците. Сложете сместа в сладкарски пош. Сложете пергаментова хартия в две тави за печене. Направете общо 48 сладки, на 3 см разстояние една от друга. Пече се на 190 градуса, до златисто - около 15 минути. Охладете ги в съда. Когато се охладят, ги махнете от хартията. Сложете сметаната да заври в тенджера. Отстранете от огъня. Добавете шоколада и се оставя да престои 2 минути. Разбийте до гладкост. Оставете сместа да се охлади в купа. Слепете сладките по 2 с крема. Поднесете.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта