Регистрация

Чили със зелен сос

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
938
Оцени рецептата

1 цяло пиле

8 пресни чили чушки

450 г настъргана моцарела

2 ч зелен сос

За зеления сос:

115 г пресен физалис

7 жълти чили чушлета

1 глава нарязан лук

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. захар

1 ч.л. чесън на прах

1/2 до 1 ч вода

 

На зеления сос:

Сварете физалиса за около 15-20 мин. Отцедете. Изплакнете обилно със студена вода. Обелете кожата. Разбийте всички съставките в блендер. Заделете да се охлади.

Загрейте фурната до 180ºС.

В голям съд сварете пилето със сол, черен пипер, 1 ч.л. риган и 1 цял дафинов лист за 40-45 минути, докато пилешкото пада на костите. Махнете кожата. Охлажда се. Накъсайте месото. Бланширайте чилито в кипяща вода. Обелете кожата. Оставете да изстине. Срежете чилитата по дължина. Напълнете всяко с по 115 г от пилешкото и 30 г сирене. Подредете в правоъгълна тава. Покрийте със зеления сос. Поръсете с настъргана моцарела. Пече се във фурната за 20 минути. Сервирайте с ориз, ако желаете.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта