Чили със зелен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 цяло пиле
8 пресни чили чушки
450 г настъргана моцарела
2 ч зелен сос
За зеления сос:
115 г пресен физалис
7 жълти чили чушлета
1 глава нарязан лук
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 ч.л. чесън на прах
1/2 до 1 ч вода
На зеления сос:
Сварете физалиса за около 15-20 мин. Отцедете. Изплакнете обилно със студена вода. Обелете кожата. Разбийте всички съставките в блендер. Заделете да се охлади.
Загрейте фурната до 180ºС.
В голям съд сварете пилето със сол, черен пипер, 1 ч.л. риган и 1 цял дафинов лист за 40-45 минути, докато пилешкото пада на костите. Махнете кожата. Охлажда се. Накъсайте месото. Бланширайте чилито в кипяща вода. Обелете кожата. Оставете да изстине. Срежете чилитата по дължина. Напълнете всяко с по 115 г от пилешкото и 30 г сирене. Подредете в правоъгълна тава. Покрийте със зеления сос. Поръсете с настъргана моцарела. Пече се във фурната за 20 минути. Сервирайте с ориз, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ