Чили с телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г говежда кайма
6 скилидки чесън
115 г зелени люти чушки, консерва
115 г червени люти чушки, консерва
6 с.л. чили на прах
170 г доматен сос
1 консерва от 450 г домати, нарязани на кубчета
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. зехтин
560 г боб, консерва
1 цял дафинов лист
3 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. сол
1 ч.л. пипер
2 с.л. кафява захар
1 голяма глава кромид лук с тегло около 450 г
Нарежете на кубчета лука и намачкайте чесъна на пюре. Запържете лука в зехтин и когато стане прозрачен, добавете пюрето от чесън. Разбърква се бързо (по-малко от минута), за да не покафенее лукът. Махнете запържените лук и чесън от тигана. Запържете каймата в същия тиган и отцедете добре. Добавете сотираните лук и чесън, разбърква се бързо, след това се изсипва в уреда за бавно готвене. Добавете всички останали съставки и разбъркайте добре. Гответе осем часа на ниска мощност, четири часа на висока.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ