Регистрация

Чили миди

Автор:
петя добрева
|
Дата:
17 May
|
Видяна:
1092
Оцени рецептата

450 г миди, почистени

3 скилидки чесън, счукан

6 големи зрели домата, нарязани

1/2 ч бяло сухо вино

1 червена люта чушка, нарязана

2 стръка зелен лук, ситно нарязан, с перата

2 с.л. ситно нарязан магданоз

 

Сгорещете тенджера на слаб огън за няколко минути. Намажете дъното леко със зехтин. Внимателно запържете чесъна в продължение на 1 минута. Добавете доматите, виното и лютата чушка. Увеличете котлона до умерен. Оставете да заври. Намалете котлона до слаб и оставете да къкри за 10 - 15 минути или докато доматите са кашави. Увеличете котлона до умерен. Добавете мидите и зеления лук. Варете в продължение на 3 - 5 минути или докато мидите се отворят. Изхвърлете всички, които не се отворят. Поръсете с магданоз. Сервирайте с хляб.

 





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта