Регистрация

Чили макарони

Автор:
gabi
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
829
Оцени рецептата

450 г говежда кайма

1/2 чаша нарязан лук

1/2 чаша нарязана зелена чушка

1/2 чаша нарязана червена чушка

2 скилидки чесън - счукан

2 чаши макарони - сварени

1/2 чаша вода

1 супена лъжица чили на прах

1 чаена лъжичка смлян кимион

1 чаена лъжичка пресен кориандър

1/2 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка черен пипер

410 г консервирани цели домати, без добавена сол, нарязани на кубчета, неотцедени

425 г консервиран боб - изплакнат и отцеден

250 г царевица консерва, отцедена, без добавена сол

1 консерва 226 г доматен сос, без добавена сол

170 г консерва доматено пюре без добавена сол

1 чаена чаша сирене чедър, нискомаслено - настъргано

 

Запържете каймата, лука, чушките и чесъна в голяма тенджера или гювеч на средно-висока температура докато покафенеят, като разбърквате, за да натрошите каймата. Отцедете и избършете течността от съда с хартиени кърпи. Върнете сместа с говеждо месо и добавете всички останали съставки, с изключение на сиренето, и разбъркайте добре. Оставете да заври. Покрийте, намалете огъня и оставете да къкри 20 минути, като от време на време се разбърква. Поднесете в отделни чинии за сервиране, поръсено отгоре със сирене.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта