Паста с патладжани и аспержи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г патладжан - измит и нарязан на филийки с дебелина 1 см, небелен
2 червени чушки - печени, обелени и без семената
250 г аспержи - почистени, сварени и нарязани на парчета от по 2,5 см
900 г бакла, белена
450 г паста оречиете
Сол на вкус
Черен пипер (на вкус)
4 с.л. зехтин
3 скилидки чесън - обелен и нарязан
Намажете нарязания патладжан с част от зехтин и се поръсва със сол и пипер на вкус. Изпечете патладжана от двете страни, като го обърнете веднъж, докато омекне и е с приятен кафяв цвят. Нарежете на големи кубчета и оставете настрана. Нарежете чушките на средно големи ленти и оставете настрана. Сварете аспержите в леко подсолена вода за около 4 минути. Отцедете и оставете да се охладят. Нарежете аспержите на парчета от по 2,5 см и оставете настрана. Обелете баклата. Сварете пастата в кипяща, леко подсолена вода. Разбърквайте добре и често, за около 8 минути или по-малко (пастата трябва да е ал денте). Междувременно загрейте зехтина в голям тиган и когато се сгорещи, добавете чесъна. Запържете чесъна за около 1 минута или докато стане леко златист. Добавете патладжана, чушките, аспержите, баклата и малко сол и пипер на вкус. Оставете сместа да ври за около 3 минути на умерен огън. Когато пастата е готова, отцедете всичко, но заделете малка част от течността. Добавете пастата в тиган с другите съставки и разбъркайте добре. Сервира се много горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ