Пене с провансалски патладжан и сладки пиперки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 средно големи патладжана, нарязани на 2,5 см кубчета; небелени
1 ч зехтин
Сол
2 средно големи глави лук, нарязан на филийки
3 сладки чушки, червени, зелени или жълти, или смес; нарязани на тънки филийки
4 скилидки чесън, счукан
Прясно смлян черен пипер
1/4 ч прясно изцеден лимонов сок
2 ч.л. сушени провансалски подправки
450 г паста пене
1 1/2 ч наситнен пресен босилек
Няколко листа пресен босилек
1. Поставете кубчета патладжан в плитка тавичка, смесете с 1/2 чаена чаша зехтин, поръсват се със сол на вкус и се пекат във фурната на 200 градуса, докато омекнат, но все още са запазили формата си, около 30 минути. Заделете да се охлади.
2. Сгорещете 1/4 чаша зехтин в голям тиган. Добавете лука и чушките и гответе на много слаб огън, докато зеленчуците поомекнат добре и са леко карамелизирани, около 35-45 минути. Добавете чесъна и солта и черен пипер на вкус; гответе още пет минути.
3. Смесете останалата 1/4 чаша зехтин, лимоновия сок, подправките и сол и черен пипер на вкус. Разбийте и заделете.
4. Сварете пенето в 4 литра вряща вода до степен ал денте. Отцедете и изплакнете добре в студена вода, след това отцедете отново. С остър нож, срежете по диагонал и напречно всяко парче паста наполовина. В голяма купа, смесете с лучената смес и заделения дресинг.
5. Смесете кубчетата патладжан и нарязания босилек с пастата. Украсете с листа босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ