Чийзкейк с боровинков сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 ч натрошени кокосови бисквитки
6 с.л. масло - разтопено
За пълнежа:
1 ч захар, разделена
2 пакета неовкусен желатин
1/4 ч.л. сол
4 яйца, разделени
1 1/2 ч млечен яйчен пунш
450 г крема сирене, меко
1 с.л. настъргана портокалова кора
1 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. винен камък
1 ч сметана за разбиване
450 г желиран боровинков сос
На блата:
Загрейте фурната до 180ºС.
Смесете натрошените бисквити и маслото. Притиснете по дъното и стените на разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см. Пече се в продължение на 8 - 10 минути или до златисто. Охлажда се напълно.
За пълнежа: Смесете 1/2 чаена чаша захар, желатина и солта в тенджера. Разбийте жълтъците леко и и комбинирайте с яйчения пунш; постепенно се прибавят в желатиновата смес. Гответе на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато желатинът се разтвори. Не оставяйте да заври. Свалете от огъня и охладете леко. Разбийте крема сиренето, корите от портокал и ванилията до пухкав крем. Добавете желатиновата смес и разбъркайте, докато са добре смесени. Оставете в хладилника, докато се сгъсти. Разбийте белтъците с винения камък на пяна. Постепенно разбийте с останалата 1/2 ч захар на сняг. Разбийте сметаната, докато се оформят твърди връхчета. Внимателно обединете белтъците със сметаната. Пюрирайте соса от червени боровинки в кухненски робот или пасатор, докато сместа е гладка. Изсипете 1/3 от сместа с крема сирене в блата. Покрийте с 1/3 от боровинковото пюре. Разбъркайте сместа с червени боровинки със сместа с крема сирене с помощта на шпатула. Повторете слоевете два пъти. Охладете за няколко часа или за през нощта. За да поднесете, сложете тортата в чиния за сервиране. Разхлабете страните на тортата с помощта на шпатула. Внимателно свалете стените на съда. Оставете в хладилника до сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ