Регистрация

Чийзкейк костенурка

Автор:
Надежда
|
Дата:
29 Sep
|
Видяна:
756
Оцени рецептата

6 с.л. масло или маргарин

1 1/2 ч натрошени бисквити

2 пакет неовкусен желатин

2 пакета по 225 г крема сирене

2 ч нискомаслена извара

1 ч захар

1 1/2 ч.л. ванилия

225 г бита сметана

1/4 ч карамелен топинг

1/4 ч фъдж топинг

1/4 ч натрошени орехи

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Разтопете маргарина в малка тенджера на умерен огън. Добавете натрошените бисквити. Притиснете сместа по дъното и стените на разглабяща се форма за торта. Пече се 10 минути. Охлажда се. Поставете 1/2 чаша студена вода в малка тенджера, поръсете желатина над водата. Оставете да престои 3 минути. Сгорещете сместа с желатина на слаб огън, докато се разтвори напълно, като се разбърква непрекъснато. В кухненски робот или пасатор, смесете крема сиренето, изварата, захарта и ванилията; разбийте до гладкост. Добавете желатиновата смес и разбийте, докато са добре смесени. Добавете сметаната. Изсипете сместа в подготвения блат. Оставете в хладилника за 4 часа или докато стегне. Разхлабете от съда. Свалете разглабящите се стени. Поръсете с топинга. Поръсете равномерно с орехи преди сервиране.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта