Регистрация

Черна паста с див праз

Автор:
ivanova
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
1182
Оцени рецептата

6 стръка див праз - почистени и цели

1 супена лъжица черен пипер

2 доматчета - ситно нарязани

1 пакет кори черна прясна паста от калмари

1 ч калмари

4 супени лъжици студено пресован зехтин

2 връзки див лук - нарязан

 

Загрейте грила. Сложете дивия праз и гответе до омекване, около 1 минута. Премахнете от грила и се оставя да се охлади. Накълцайте охладения праз на малки парчета и поставете в малка купа; смесете с черния пипер и доматите. Подправя се със сол и се оставя настрана. Сложете 6 литра вода да заври и се добавят 2 супени лъжици сол. Нарежете пастата на квадрати. Поставете по една супена лъжица от смес с праз в центъра на всеки квадрат и сгънете на триъгълник. Поставете равиолите във вряща вода и оставете да къкри, докато са варени, заа около 4 до 5 минути. Междувременно, сложете калмарите и зехтина в тиган до кипене. Намалете огъня и оставете да къкри и добавете лука. Отцедете равиолите и ги добавете в тигана с калмарите. Разбъркайте, така че да се покрият и разбъркайте внимателно. Изсипва се в топла чиния. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта