Черна паста с див праз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 стръка див праз - почистени и цели
1 супена лъжица черен пипер
2 доматчета - ситно нарязани
1 пакет кори черна прясна паста от калмари
1 ч калмари
4 супени лъжици студено пресован зехтин
2 връзки див лук - нарязан
Загрейте грила. Сложете дивия праз и гответе до омекване, около 1 минута. Премахнете от грила и се оставя да се охлади. Накълцайте охладения праз на малки парчета и поставете в малка купа; смесете с черния пипер и доматите. Подправя се със сол и се оставя настрана. Сложете 6 литра вода да заври и се добавят 2 супени лъжици сол. Нарежете пастата на квадрати. Поставете по една супена лъжица от смес с праз в центъра на всеки квадрат и сгънете на триъгълник. Поставете равиолите във вряща вода и оставете да къкри, докато са варени, заа около 4 до 5 минути. Междувременно, сложете калмарите и зехтина в тиган до кипене. Намалете огъня и оставете да къкри и добавете лука. Отцедете равиолите и ги добавете в тигана с калмарите. Разбъркайте, така че да се покрият и разбъркайте внимателно. Изсипва се в топла чиния. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ