Черешов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч захар
1/4 ч.л. бадемов екстракт
2 с.л. царевично нишесте
4 капки червен оцветител за храна
1/8 ч.л. сол
Череши, без костилки
1 ч сок, отцеден от черешите
1 с.л. масло
2 готови блата за пай, 23 см
Загрейте фурната до 210 градуса.
В тенджера, смесете захарта, царевичното нишесте и солта много добре. Добавете черешовия сок постепенно, като се разбърква, докато сместа е гладка. Гответе на средно слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа е гъста и лъскава. Прибавете маслото, бадемовия екстракт и оцветителя. Охладете за 10 минути. Внимателно прибавете черешите, така че да се покрият. Изсипете върху неизпечения блат за пай. Покрийте с втория блат, на който са направени прорези, за да излиза парата. Навийте краищата на руло и покрийте с фолио. Печете 30 минути. Свалете фолиото. Върнете във фурната и печете още 10 минути. Извадете от фурната. Охлажда се върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ