Регистрация

Черешов пай

Автор:
Юлия
|
Дата:
06 Jun
|
Видяна:
585
Оцени рецептата

1 ч захар

1/4 ч.л. бадемов екстракт

2 с.л. царевично нишесте

4 капки червен оцветител за храна

1/8 ч.л. сол

Череши, без костилки

1 ч сок, отцеден от черешите

1 с.л. масло

2 готови блата за пай, 23 см

 

Загрейте фурната до 210 градуса.

В тенджера, смесете захарта, царевичното нишесте и солта много добре. Добавете черешовия сок постепенно, като се разбърква, докато сместа е гладка. Гответе на средно слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа е гъста и лъскава. Прибавете маслото, бадемовия екстракт и оцветителя. Охладете за 10 минути. Внимателно прибавете черешите, така че да се покрият. Изсипете върху неизпечения блат за пай. Покрийте с втория блат, на който са направени прорези, за да излиза парата. Навийте краищата на руло и покрийте с фолио. Печете 30 минути. Свалете фолиото. Върнете във фурната и печете още 10 минути. Извадете от фурната. Охлажда се върху решетка.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта