Черен дроб с авокадо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч брашно
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
6 бр. авокадо
1/4 ч пресен лимонов сок
12 филийки телешки черния дроб, нарязани много тънко
3/4 ч масло, разделени
Сокът от 3 лимона
1/2 ч телешки бульон
1 ч.л. прясна мащерка или ½ ч.л. сушена мащерка
1/2 ч пресен магданоз, наситнен
2 с.л. сухо бяло вино
В плоска чиния, смесете брашното, солта и пипера; заделете. Обелете авокадото и нарежете на тънки филийки. Поръсете с 1/4 чаша лимонов сок; заделете. Подсушете филийките черен дроб. Потопете филийките черен дроб и авокадото в подправеното брашно и стиснете между дланите си леко, за да се покрият с тънък слой от сместа. Сгорещете 4 супени лъжици масло в тиган. Сотирайте черния дроб и авокадото бързо, по няколко наведнъж, за около 1 1/2 минути от всяка страна или докато черният дроб е все още розов в средата. Подредете черния дроб и авокадото последователно върху в затоплена чиния; дръжте на топло. В същия тиган се разтапя 1/2 чаша масло. Сгорещете докато маслото леко покафенее. Добавете сока от 3 лимона, бульона, мащерката, магданоза и виното. Разбърква се, за да се смесят. Когато сосът заври, се изсипва върху черния дроб и авокадото. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ