Регистрация

Черен дроб с авокадо

Автор:
петя добрева
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
648
Оцени рецептата

1/2 ч брашно

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

6 бр. авокадо

1/4 ч пресен лимонов сок

12 филийки телешки черния дроб, нарязани много тънко

3/4 ч масло, разделени

Сокът от 3 лимона

1/2 ч телешки бульон

1 ч.л. прясна мащерка или ½ ч.л. сушена мащерка

1/2 ч пресен магданоз, наситнен

2 с.л. сухо бяло вино

 

В плоска чиния, смесете брашното, солта и пипера; заделете. Обелете авокадото и нарежете на тънки филийки. Поръсете с 1/4 чаша лимонов сок; заделете. Подсушете филийките черен дроб. Потопете филийките черен дроб и авокадото в подправеното брашно и стиснете между дланите си леко, за да се покрият с тънък слой от сместа. Сгорещете 4 супени лъжици масло в тиган. Сотирайте черния дроб и авокадото бързо, по няколко наведнъж, за около 1 1/2 минути от всяка страна или докато черният дроб е все още розов в средата. Подредете черния дроб и авокадото последователно върху в затоплена чиния; дръжте на топло. В същия тиган се разтапя 1/2 чаша масло. Сгорещете докато маслото леко покафенее. Добавете сока от 3 лимона, бульона, мащерката, магданоза и виното. Разбърква се, за да се смесят. Когато сосът заври, се изсипва върху черния дроб и авокадото. Сервирайте.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта