Хляб с тиква и орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч накълцан лук
1/2 ч наситнена зелена чушка
1 ч ситно нарязана на кубчета прясна тиква
1/4 ч пилешки бульон
1 ч варен дългозърнест ориз - (бял или кафяв)
6 с.л. галета
56 г орехи, ситно нарязани
1 яйце, разбито
2 с.л. нарязан ситно магданоз
3/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. сухи листа градински чай
1/4 с.л. пипер
20 г настърган пармезан
1 1/2 ч задушени домати
Загрейте фурната до 190°С. Напръскайте голям незалепващ тиган с незалепващ готварски спрей. Запържете лука и чушките на умерен огън, като разбърквате често, докато лукът стане бледо-златист, около 5 минути. Добавете тиквата и бульона, покрийте и варете на слаб огън, докато тиквата омекне, около 7 минути. Отстранете от огъня; добавете ориза, галетата, орехите, яйцата, магданоза, солта, градинския чай и черния пипер и разбъркайте добре. Напръскайте тавичка със спрей за готвене. Сложете плътно оризовата смес, поръсете с пармезан и печете 25 минути. Пуснете грила на фурната за 1-2 минути, докато леко покафенее отгоре.
Междувременно, в малка тенджера, оставете задушените домати да заврат на силен огън, като разбърквате често. Варете открити, докато сосът се редуцира до 1 чаша. Сервирайте просто така или пюрирайте в блендер или кухненски робот.
Поднесете хляба със соса отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ