Регистрация

Филе от сом с пикантен сос с ягоди

Автор:
gabi
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
760
Оцени рецептата

900 г филе от сом

сол

Черен пипер

56 г лют сос

1 1/2 ч сладко от ягоди

1/2 ч червен винен или ягодов оцет

1 с.л. соев сос

1/4 ч готов сос за морски дарове

1 скилидка чесън, счукан

2 ч.л. хрян

3/4 ч царевично брашно

3/4 ч брашно

1/2 ч шафраново масло

Пресни ягоди, стръкчета магданоз – по желание за гарниране

 

Поставете филетата в голяма плитка чиния. Овкусете рибата със сол, черен пипер и лют сос, черен пипер, покрийте и се съхранява в хладилник 1 час. В малка тенджера, комбинирайте сладкото, оцета, соевия сос, соса с морски дарове, чесъна и хряна; оставете да къкри на слаб огън, като периодично се разбърква, докато се подготвя сомът. Смесете брашното и царевичното брашно в плитка купа. Отцедете и оваляйте сома в сместа с царевично брашно, като покриете от всички страни. Сгорещете масло в тиган на средно-силен огън и запържете леко сома до зачервяване и от двете страни. Отцедете и дръжте на топло. Изсипете 1/4 чаша сос върху всяка чиния за сервиране и покрийте с филетата сом. Украсете с нарязани ягоди и магданоз, ако желаете.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта