Регистрация

Фетучини със скариди и зеленчуци

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
438
Оцени рецептата

450 г фетучини

1/4 ч масло или маргарин

3 средно големи моркова, нарязани на къси и тънки лентички

1 средно голяма тиквичка, нарязана на къси и тънки лентички

225 г скариди, обелени и почистени

225 г пушена наденица, нарязана на тънки филийки

1 ч лека сметана

1 1/2 ч настърган пармезан, разделени

1 1/2 ч.л. смес от следните подправки: 2-1/2 супени лъжици червен пипер, 2 супени лъжици сол, 2 супени лъжици чесън на прах, 1 супена лъжица прясно смлян черен пипер, 1 супена лъжица лук на прах, 1 супена лъжица червен пипер, 1 супена лъжица изсушени риган, 1 супена лъжица изсушена мащерка

 

Сварете пастата според указанията на опаковката. Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Добавете морковите и гответе 3 минути, като се разбърква от време на време. Добавете тиквичките и скаридите; гответе 5 минути или докато скаридите са непрозрачни и зеленчуците омекнат, като се разбърква от време на време. Добавете наденицата и гответе 2 минути, като се разбърква от време на време. Добавете сметаната, 3/4 чаша пармезан и сместа от подправки; сгорещете, като се разбърква непрекъснато. Отцедете пастата и я върнете в съда. Добавете сместа със скаридите; разбърква се добре. Прехвърлете в чинии за сервиране; поръсете с останалия пармезан и допълнително подправка, ако желаете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта