Регистрация

Фетучини с пилешко, песто и зеленчуци

Автор:
Ivko
|
Дата:
23 Oct
|
Видяна:
586
Оцени рецептата

2 цели пилешки гърди, разполовени, без кожа и кости, нарязани на хапки

300 мл пилешки бульон

3/4 ч готово песто

3 с.л. доматен сос

1 с.л. пилешки бульон на гранули

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

5 ч.л. масло, разделени

1 с.л. зехтин

1 1/2 ч карфиол (нарязан на розички)

1 1/2 ч броколи (нарязани на розички)

2 средно големи тиквички, нарязани на четвъртинки надлъжно, след това на филийки от по 2-3 см

2 средно големи моркова, нарязани диагонално

2 с.л. червено вино

1 пакет (340 г) фетучини, сварени според указанията на опаковката

1/4 ч пармезан, прясно настърган

 

В средно голяма купа смесете бульона, пестото, доматения сос, бульона на гранули, солта и черния пипер; заделете. В голям тиган, налейте 2 супени лъжици от маслото, добавете зехтина и се загрява до средно-висока температура. Добавете пилешкото, карфиола, броколите, тиквичките и морковите; гответе, като се разбърква, за 10 минути или докато пилето се запържи и зеленчуците омекнат. Добавете сместа с песто и виното; оставете да заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 3 мин. Отстранете от огъня и оставете настрана. Добавете останалите 3 с.л. масло при фетучините и разбъркайте, за да се покрият. Поставете фетучините в голяма плитка чиния и изсипете сместа с пилешко отгоре. Поръсете с пармезан.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта