Фетучини с пилешко, песто и зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 цели пилешки гърди, разполовени, без кожа и кости, нарязани на хапки
300 мл пилешки бульон
3/4 ч готово песто
3 с.л. доматен сос
1 с.л. пилешки бульон на гранули
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
5 ч.л. масло, разделени
1 с.л. зехтин
1 1/2 ч карфиол (нарязан на розички)
1 1/2 ч броколи (нарязани на розички)
2 средно големи тиквички, нарязани на четвъртинки надлъжно, след това на филийки от по 2-3 см
2 средно големи моркова, нарязани диагонално
2 с.л. червено вино
1 пакет (340 г) фетучини, сварени според указанията на опаковката
1/4 ч пармезан, прясно настърган
В средно голяма купа смесете бульона, пестото, доматения сос, бульона на гранули, солта и черния пипер; заделете. В голям тиган, налейте 2 супени лъжици от маслото, добавете зехтина и се загрява до средно-висока температура. Добавете пилешкото, карфиола, броколите, тиквичките и морковите; гответе, като се разбърква, за 10 минути или докато пилето се запържи и зеленчуците омекнат. Добавете сместа с песто и виното; оставете да заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 3 мин. Отстранете от огъня и оставете настрана. Добавете останалите 3 с.л. масло при фетучините и разбъркайте, за да се покрият. Поставете фетучините в голяма плитка чиния и изсипете сместа с пилешко отгоре. Поръсете с пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ