Регистрация

Фетучини с пилешко

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
24 Oct
|
Видяна:
632
Оцени рецептата

1/4 ч зехтин

1 с.л. сок от лайм

1/8 ч.л. едросмлян червен пипер

4 обезкостени и без кожа пилешки гърди, половинки, нарязани на ленти от по 1 см

1 скилидка чесън, счукан

225 г фетучини - неварени

2 с.л. масло или маргарин

1 ч.л. кора от лайм, настъргана

300 г домати, консервирани със зелени чили чушки, нарязани

Настърган пармезан

 

В найлонова торбичка, смесете първите 3 продукта. Добавете пилешкото месо; запечатайте и разклатете добре. Оставете в хладилника за 15 минути, извадете месото и изхвърлете маринатата. Намажете голям тиган с малко мазнина. Добавете пилето и чесъна; гответе, докато пилето е почти готово. Добавете доматите и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 10 минути или до готовност на пилешкото. Сварете пастата според указанията на опаковката; отцедете. Добавете маслото и кората лайм; разбъркайте добре и оставете на топло. Подредете фетучини в чиния за сервиране и покрийте със соса с домати и пилешко. Сервира се поръсено с пармезан, ако желаете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта