Регистрация

Фетучини Алфредо с рачешко

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
23 Oct
|
Видяна:
670
Оцени рецептата

2 ч пълномаслена сметана

115 г леко осолено масло

1 1/2 ч настърган пармезан

225 г рачешко месо

225 г фетучини

1/4 ч зехтин

сол

 

Кипнете вода в тенджера и добавете зехтина и 3 с.л. сол. Сложете пастата в кипящата вода за около 6 минути или до степен ал денте. Извадете и отцедете, изплакнете в студена вода докато се охлади. Смесете със зехтин и се съхранява в хладилник. Непосредствено преди сервиране, сложете охладената паста в гевгир във вряща вода за да се стопли, след това смесете със сос Алфредо. За сосс Алфредо: Разтопете маслото и добавете сметаната. Оставете да заври. Добавете пармезана и разбъркайте енергично в кипящата сметана. Добавете рачешкото и леко се разбърква, докато се сгорещи. Смесете пастата със соса внимателно, за да не се натроши месото и поднесете веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта