Регистрация

Фарфале с тиквички, жълта тиква и мента

Автор:
Martchella
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
421
Оцени рецептата

340 г фарфале (паста папийонки)

1 супена лъжица студено пресован зехтин или безсолно масло

1 лук, нарязан на тънки филийки

1/2 скилидка чесън - ситно нарязан

2 малки тиквички – почистени, много тънко нарязани

1 малка жълта тиква - почистена, много тънко нарязана

1/4 чаша нарязани листа пресен босилек

1 супена лъжица смлени пресни ментови листа

1 супена лъжица настърган пармезан + допълнително за поръсване

 

Сварете пастата в много вряща, подсолена вода, като се разбърква от време на време, до степен ал денте, 10 до 12 минути. Преди да се отцеди, заделете 1/2 чаша от врящата вода. Междувременно загрейте зехтина в голям тиган на умерен огън. Добавете лука и чесъна; гответе, като се разбърква, за 2 минути. Добавете тиквичките и жълтата тиква и гответе, като се разбърква, на средно-слаб огън, докато леко омекнат, около 3 минути. Разбъркайте пастата със сместа с тиквички и прибавете босилека, ментата, заделения бульон и 1 супена лъжица от сиренето. Сложете в чинии и поднесете, леко поръсено с пармезан.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта