Регистрация

Трицветна паста

Автор:
Жана
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
1043
Оцени рецептата

1/4 ч зехтин

1 с.л. зехтин

1 малка скилидка чесън, счукан

1/4 ч фино нарязан лук

2 консерви по 400 г домати, натрошени, неотцедени или

3 ч нарязани домати

Сол на вкус

Прясно смлян черен пипер

450 г паста пене

1/2 ч наситнен пресен босилек

Настърган пармезан

 

В голям тиган загрейте 1/4 чаша зехтин на умерен огън. Добавете лука и задушете, докато омекне. Добавете чесъна и запържете за около 1 минута. Прибавете доматите; намалете огъня до средно слаб и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, докато сосът се сгъсти леко, около 25 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус. В голяма тенджера с вряща подсолена вода, сварете пастата до желаната готовност; отцедете добре и поставете в голяма купа. Разбъркайте супена лъжица зехтин в соса, след това се изсипва върху пастата. Добавете босилека и смесете. Сервира се поръсено с пармезан, ако желаете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта