Тортия с пикантно телешко и портокал
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешко, нарязано на тънки ленти
1 ч портокалов мармалад
1/2 ч пикантна салца
1 ч.л. настърган джинджифил
8 брашнени тортили, с диаметър 23 см
1/2 ч нарязани бадеми
2 ч нарязан пресен спанак
1 ч гъби, нарязани
1/2 ч наситнен зелен лук
Разделете месото на осем равни части; покрийте и се оставя настрана. Смесете мармалада, салцата и джинджифила в малка тенджера. Гответе и разбърквайте на слаб огън, докато сместа се сгъсти. Подгответе тортилите според указанията на опаковката. Намажете около 1 супена лъжица от сместа с мармалад върху едната страна на всяка тортия; поръсва се с бадеми. Покрийте с месото, спанака, гъбите и зеления лук, раздели по равно и навийте на руло. Подредете рулата в правоъгълна тава и покрийте плътно с алуминиево фолио. Печете на 180 градуса за 15 минути или докато се сгорещи. Поднесете с останалата смес с мармалад.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ