Регистрация

Тортелини и пушено пуешко

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
618
Оцени рецептата

170 г червен лук, нарязан

1 ч.л. зехтин

225 г червена или жълта чушка, нарязана

1/4 ч.л. лют сос

115 г пушено пуешко

115 г зелен боб

225 г пресни гъбени тортелини

60 г зелена салата

1 голяма скилидка чесън

1 с.л. лимонов сок

1/3 ч кисело мляко

2 с.л. манго чътни

1 ч.л. дижонска горчица

 

Сложете вода за тортелините и зеления боб да заври в покрит съд. Загрейте незалепващ тиган. Намалете огъня до умерено-силен и добавете олиото. Задушете лука, докато започне да покафенява. Нарежете чушките и се добавят към лука с лютия пипер. Гответе, докато чушките омекнат. Нарежете пуешкото на хапки и поставете в купа за сервиране. Измийте, подрежете и нарежете зеления фасул на парчета от по 2-3 см. Поставете зеления фасул и тортелините във врящата вода и варете 3-4 минути; отцедете. Измийте и подсушете марулята. Сложете чесъна в кухненски робот и пюрирайте. Отцедете лимоновия сок и го добавете при чесъна, заедно с киселото мляко, чътнито и горчицата; разбийте до смесване. Отцедете зеления фасул и тортелините и ги добавете при пуешкото в купата с лука, чушката и дресинга. Смесете хубаво. Подредете марулята в чиния за сервиране и покрийте със салатата.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта