Топеница за зеленчуци, картофки или мазане на филийки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Този сос е уникален за поднасяне на всякави ястия, които можете да хванете с пръст. Панирани пилешки филенца, пържени картофи, тортила чипс, солети и крекери, пресни моркови, краставици и чушки, печени тиквички и патладжани. Става също за намазване върху хляб - от силно препечен, до съвсем пухкав.
Необходими продукти:
1 опаковка крема сирене (най-добре Филаделфия или от този род)
150 г бяло сирене
3 скилидки чесън
1/2 връзка копър или 10-тина листа босилек
1 люта чушка (може и две, ако сте много отворени)
1-2 с.л. кисело мляко, ако стане прекалено гъсто
Начин на приготвяне:
Оставете крема сиренето на стайна температура, за да се отпусне и омекне. Пресипете го в купа. Добавете наситнения копър или босилек, намачкания на паста чесън и лютата чушка - нарязана на изключително дребно. Можете дори и семките да добавите за по-активна огненост. Натрошете на дребно и сиренето вътре.
Опитайте да разбъркате. Ако сместа е прекалено гъста (това зависи от вида крема сирене, което използвате), добавете 1 с.л. кисело мляко. Ако пак е гъсто, сложете още една. Ако случайно нямате кисело мляко на запас в хладилника, можете да сложите прясно, но вече мерете с чаена лъжичка, защото много бързо от твърде гъст сосът може да стане прекалено рядък.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ