Регистрация

Тиквен кекс

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
15 Nov
|
Видяна:
1169
Оцени рецептата

1 3/4 ч тиква

1/2 ч яйчен заместител

2 белтъка, разбити

1/4 ч олио от рапица

1 ч захар

2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1 1/4 ч.л. канела

1 ч.л. сода за хляб

За лимоновата глазура:

1/2 ч пудра захар

3 с.л. прясно изцеден лимонов сок

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

 

Загрейте фурната до 180ºС. Разбийте тиквата, яйчения заместител, белтъците и маслото. Добавете захарта, брашното, бакпулвера, содата и канелата, разбъркайте добре. Смесете всички съставки и се изсипват в намаслена и набрашнена форма за кекс. Пече се 60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. За глазурата: Смесете съставките и се изсипват върху топлия кекс, докато е още в съда. Охладете леко, извадете от формата. Поръсете с пудра захар.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта