Регистрация

Тесто за доматена паста

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
648
Оцени рецептата

1 1/2 чаши неизбелвано брашно

1 яйце

1/2 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка зехтин

1/2 чаша доматено пюре или смлени сушени на слънце домати

2 супени лъжици пресен босилек - нарязан ситно (по желание)

вода

 

1. За да направите тестото на ръка: насипете на купчинка брашното върху работната си повърхност и направете кладенче в центъра, добавете яйцето, маслото, доматеното пюре, босилека (по желание) и солта. Бавно прибавете яйцето в брашното, като разбивате с вилица или с пръсти, докато се разпредели равномерно и се абсорбира напълно. Добавя се вода, по 1 чаена лъжичка наведнъж, когато е необходимо, за да се оформи тесто. Замесете 5-10 минути, или докато тестото стане гладко и еластично. Ако тестото е лепкаво, се добавя малко количество брашно. Ако тестото е сухо, добавете вода. Увийте тестото в найлоново фолио и оставете за 1 час или няколко часа. За да направите тестото в кухненски робот: добавете брашното, яйцата, маслото, доматеното пюре, босилека (по желание) и солта и пюрирайте на няколко пъти, като прибавяте малки количества вода, докато роботът е включен (тестото ще стане ронливо, не еластично.) Замесете, както е указано в предишния метод.

Преди да разточите тестото, когато го извадите от хладилника, оставете да се затопли до стайна температура.

2. За разточването и нарязването на тестото: С машина за паста или върху набрашнена повърхност и точилка, разточете тестото до желаната дебелина и нарежете с желаната форма.

3. Нарязаната паста може да бъде приготвена веднага или след като изсъхне. Също така може да поръсите с брашно и да замразите в найлонови торбички.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта