Тесто за доматена паста
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 чаши неизбелвано брашно
1 яйце
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка зехтин
1/2 чаша доматено пюре или смлени сушени на слънце домати
2 супени лъжици пресен босилек - нарязан ситно (по желание)
вода
1. За да направите тестото на ръка: насипете на купчинка брашното върху работната си повърхност и направете кладенче в центъра, добавете яйцето, маслото, доматеното пюре, босилека (по желание) и солта. Бавно прибавете яйцето в брашното, като разбивате с вилица или с пръсти, докато се разпредели равномерно и се абсорбира напълно. Добавя се вода, по 1 чаена лъжичка наведнъж, когато е необходимо, за да се оформи тесто. Замесете 5-10 минути, или докато тестото стане гладко и еластично. Ако тестото е лепкаво, се добавя малко количество брашно. Ако тестото е сухо, добавете вода. Увийте тестото в найлоново фолио и оставете за 1 час или няколко часа. За да направите тестото в кухненски робот: добавете брашното, яйцата, маслото, доматеното пюре, босилека (по желание) и солта и пюрирайте на няколко пъти, като прибавяте малки количества вода, докато роботът е включен (тестото ще стане ронливо, не еластично.) Замесете, както е указано в предишния метод.
Преди да разточите тестото, когато го извадите от хладилника, оставете да се затопли до стайна температура.
2. За разточването и нарязването на тестото: С машина за паста или върху набрашнена повърхност и точилка, разточете тестото до желаната дебелина и нарежете с желаната форма.
3. Нарязаната паста може да бъде приготвена веднага или след като изсъхне. Също така може да поръсите с брашно и да замразите в найлонови торбички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ