Телешко с чили-царевичен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средна глава лук, отрязан отгоре и отдолу
1 червена чушка, отрязана отгоре и отдолу
1 зелена чушка, отрязана отгоре и отдолу
Зърната на 2 кочана царевица
2 с.л. олио или повече
340 г говеждо, нарязано на кубчета от по 2.5 см
1 с.л. чесън, ситно нарязан
2 1/2 с.л. чили на прах
щипка червен пипер
щипка черен пипер
1/2 ч вермут, сух или 1/2 ч вино, бяло, сухо
4 ч телешки бульон
3 ч сметана
Нарежете ситно лука и чушките и заделете. Отделете зърната царевица от кочаните, смесете със зеленчуците и заделете кочаните. В голяма тенджера сгорещете 2 супени лъжици олио и добавете кубчетата месо. Разбърквайте на висока температура, като разклащате тенджерата, докато месото е добре запечено (около 7 минути.) Добавете нарязаните ситно зеленчуци и гответе като разбърквате 4 до 5 минути. Добавете чесъна към сместа и гответе като разбърквате 2 минути. Добавете чилито на прах, червения и черния пипер и се разбърква в продължение на 2 минути. Добавете вермута и гответе в продължение на 2 минути. Добавете бульона и кочаните и оставете сместа да заври, като се разбърква.Обирайте мазнините от повърхността често, докато бульонът се редуцира до консистенцията на сироп (20 или повече минути.) Добавете сметаната и продължете да варите, като обирате, докато течността се редуцира и покрива гърба на лъжица (около 8 минути или по-дълго). Прецедете половината от сместа в чиста тенджера, добавете сместа с царевицата и зеленчуците и варете в продължение на 2 минути, заделете. Поднесете с месото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ