Телешки хапки с чушки и сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
500 г телешко
1 глава лук
2 с.л. олио
3 чушки
1 люто чушле по желание
3 с.л. соев сос
3 с.л. чрвено вино
20 г масло
1 с.л. кафява захар
сока на 1/2 лимон
1 с.л. мед
сусам и магданоз по желание за поръсване
Начин на приготвяне:
Направете си заготовки като нарежете на лентички телешкото, лука и чушките. Сгорещете 1 с.л. олио и добавете в него 10 г масло. После на силен огън за 3 минути запържете месцата и ги извадете в отделна чиния. На тяхно място загрейте и другата лъжица олио и запържете лука. Добавете чушките и гответе още 3 минути. Намалете огъня на умерен.
Върнете месото, залейте със соевия сос и виното и оставете да покъкри до редуциране. Добавете маслото и захарта и гответе няколко минути. Залейте с меда и щом се разтопи, покапете лимоновия сок. Би трябвало ястието да е готово. Проверете едно от месцата дали е сготвено. Поръсете със сусам и наситнен магданоз. Разбъркайте и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ