Телешки пържоли в барбекю сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
4 телешки пържоли
2 глави лук
250 мл барбекю сос
сол и пипер
1-2 с.л. растителна мазнина при нужда
Начин на приготвяне:
Месото обтрийте хубаво със сол и пипер. Лука обелете и нарежете на дебели шайби. В тенджера наредете на дъното лук, след това вземете 1 пържола и я обтрийте хубаво с барбекю сос. Положете върху лука. До нея сложете втора пържола, също богато намазана със соса. Покрийте първите две с резени лук и отгоре сложете другите две. Върху тях пак наредете лук.
Така маринованото месо дръжте в хладилник между 2 и 24 часа. След това имате два варианта. Можете да подредите месото и лука в тава и да увиете във фолио. После печете 1 час на 200 градуса във фурната, разгръщате, намазвате с още сос и допичате за 25 минути на 180 градуса. Можете да намазните леко наребрен тиган или скара и да изпечете месото и лука там. Получават се две доста различни по вкус храни, въпреки че са от едни и същи продукти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ