Тайландски пикантни спагети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г тайландски оризови спагети
4 с.л. рибен сос
4 с.л. сок от лайм
4 с.л. доматено пюре
4 с.л. захар
1 с.л. едро смлян червен пипер
1/2 ч смлени фъстъци
1/2 ч зехтин
4 скилидки чесън, счукан
450 г пилешко, нарязано на малки кубчета
1 голямо парче тофу, нарязано едро
8 големи скариди
4 яйца, леко разбити
4 ч соеви кълнове
4 стръка зелен лук, нарязани на парчета от по 1 см
Смлени фъстъци за гарниране
Резени лимон
Резени краставица
Нарязан кориандър
Накиснете оризовите спагети в студена вода в продължение на два до три часа и се отцеждат точно преди готвене. Смесете рибения сос, лимоновия сок, доматеното пюре, захарта и червения пипер; заделете. Смелете фъстъците в кухненски робот. Подгответе останалите съставки. В голям тиган на силен огън, запържете чесъна в мазнината. Добавете пилешкото, тофуто и скаридите и запържете леко, докато леко покафенеят. Добавете яйцата и продължете да запържвате като се разбърква. Добавете отцедените спагети и сместа за соса, продължете да запържвате като се разбърква за около 3 минути. Добавете фъстъците, кълновете и лука и продължете да запържвате като се разбърква за още 2 минути. Поръсете с още смлени фъстъци. Сервирайте веднага с лимонови резени, краставица и кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ