Регистрация

Суфле с рикота и малинов сос

Автор:
yasen
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
679
Оцени рецептата

1/4 ч захар, разделени

1 с.л. захар, разделена

1 1/2 ч рикота

2 с.л. брашно

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

1/2 ч.л. ванилов екстракт

1 щипка смляна канела

1 жълтък

2 белтъка

щипка сол

Зеленчуков готварски спрей

2 ч.л. пудра захар

 

Сложете 1/4 чаша захар, сиренето и следващите 5 съставки в блендер. Разбийте за 1 минута или докато стане гладко, като остъргвате стените на купата веднъж. Изсипете сместа в купа и заделете. Разбийте белтъците (със стайна температура) и солта на висока скорост с електрически миксер на пяна. Постепенно добавете останалата 1 с.л. захар и продължете да разбивате, докато стане на сняг. Внимателно ги обединете със сместа със сирене. Изсипете сместа равномерно в 4 чашки за суфле (по 170 г), покрити със спрей за готвене. Сложете чашките в тавичка. Налейте гореща вода в тавата на дълбочина от 3 см. Печете на 180С в продължение на 30 минути или до златисто. Извадете чашките от тавата. Направете дълбока черта през средата на всяко суфле и изсипете 2 с.л. малинов сос във всеки прорез. Поръсете всяко с 1/2 ч.л. пудра захар; сервирайте веднага.

 





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта