Суфле с рикота и малинов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч захар, разделени
1 с.л. захар, разделена
1 1/2 ч рикота
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1 щипка смляна канела
1 жълтък
2 белтъка
щипка сол
Зеленчуков готварски спрей
2 ч.л. пудра захар
Сложете 1/4 чаша захар, сиренето и следващите 5 съставки в блендер. Разбийте за 1 минута или докато стане гладко, като остъргвате стените на купата веднъж. Изсипете сместа в купа и заделете. Разбийте белтъците (със стайна температура) и солта на висока скорост с електрически миксер на пяна. Постепенно добавете останалата 1 с.л. захар и продължете да разбивате, докато стане на сняг. Внимателно ги обединете със сместа със сирене. Изсипете сместа равномерно в 4 чашки за суфле (по 170 г), покрити със спрей за готвене. Сложете чашките в тавичка. Налейте гореща вода в тавата на дълбочина от 3 см. Печете на 180С в продължение на 30 минути или до златисто. Извадете чашките от тавата. Направете дълбока черта през средата на всяко суфле и изсипете 2 с.л. малинов сос във всеки прорез. Поръсете всяко с 1/2 ч.л. пудра захар; сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ