Суфле с брюкселско зеле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 шепи брюкселско зеле
2 домата
1 глава лук, ситно нарязан
1 ч.л. говежди бульон, инстантен
170 г настъргано сирене
450 г телешка кайма
пипер
сол
индийско орехче
червен пипер
лют червен пипер
1. Покрийте брюкселското зеле с вода и подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Сложете в микровълнова фурна и варете на най-високата мощност в продължение на 7 минути.
2. Смесете каймата със сол, черен пипер, червен пипер, лют червен пипер и лук.
3. Запържете в малко олио, докато се натроши, прибавяме обелените и нарязани на кубчета домати. Намалете котлона до слаб и добавете бульона, когато доматеният сок се е редуцирал достатъчно.
4. Сложете брюкселското зеле и месната смес във формичка за суфле и поръсете със сиренето.
5. Печете във фурната на 200ºС за 15 минути, докато сиренето започне да покафенява.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ