Регистрация

Суфле с брюкселско зеле

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
30 Mar
|
Видяна:
736
Оцени рецептата

2 шепи брюкселско зеле

2 домата

1 глава лук, ситно нарязан

1 ч.л. говежди бульон, инстантен

170 г настъргано сирене

450 г телешка кайма

пипер

сол

индийско орехче

червен пипер

лют червен пипер

 

1. Покрийте брюкселското зеле с вода и подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Сложете в микровълнова фурна и варете на най-високата мощност в продължение на 7 минути.

2. Смесете каймата със сол, черен пипер, червен пипер, лют червен пипер и лук.

3. Запържете в малко олио, докато се натроши, прибавяме обелените и нарязани на кубчета домати. Намалете котлона до слаб и добавете бульона, когато доматеният сок се е редуцирал достатъчно.

4. Сложете брюкселското зеле и месната смес във формичка за суфле и поръсете със сиренето.

5. Печете във фурната на 200ºС за 15 минути, докато сиренето започне да покафенява.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта