Сусамови броколи, запържени със спагети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч яйчени спагети
1 с.л. сусамово семе
1 с.л. фъстъчено олио
2 скилидки чесън, счукан
4 ч пресни броколи, накъсани на цветчета
1 консерва от 225 г воден кестен, отцеден
1 буркан от 130 г гъби, нарязани на филийки, отцедени
1/2 ч пилешки бульон
2 с.л. сухо бяло вино или пилешки бульон
2 с.л. соев сос
2 ч.л. царевично нишесте
Сварете лазанята както е указано на опаковката.
Междувременно в голям тиган или уок, запържете, като разбърквате сусамовото семе над средно-висока температура в продължение на 2 до 3 минути или до златисто кафяво. Отстранете от огъня и оставете настрана. Сгорещете зехтин в същия тиган на умерено-силен огън. Добавете чесъна и гответе при разбъркване около 30 секунди. Добавете броколите, водните кестени и гъбите гответе, като се разбърква 6-7 минути или докато броколите поомекнат. Отцедете спагетите и оставете настрана. В малка купа, смесете бульона, виното, соевия сос и царевичното нишесте много добре. Добавете спагетите и сместа с царевично нишесте в тигана; гответе, като се разбърква, докато се сгъсти и забълбука. Поръсете със сусам.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ