Регистрация

Стерилизирани боровинки

Автор:
violeta
|
Дата:
18 Sep
|
Видяна:
1342
Оцени рецептата

1 1/2 ч.л. подправки за туршия

1 3/4 ч захар

1 1/2 ч ябълков оцет

3/4 ч вода

1 малка пръчка канела

2 кг сини боровинки, пресни, почистени, измити и подсушени

 

Завържете подправките в двоен тензух. Смесете торбичката с подправки със захарта, оцета, водата и пръчката канела в голяма неалуминиева тенджера. Оставете на слаб огън за 20 минути. Добавете боровинките; оставете да къкри 3 минути или просто докато плодове омекнат. Прехвърля се в купа. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Извадете торбичката с подправки и пръчката канела и сервирайте с помощта на решетъчна лъжица. Ако не се използва веднага, насипете в стерилизирани буркани. Оставете в хладилника.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта