Спаначени тортелини с гъбен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
200 г спаначени тортелини (1 кутия)
1/4 ч нарязан на кубчета лук
1 ч нарязан пресни гъби
3 с.л. масло
1 ч.л. пресен лимонов сок
3 с.л. брашно
1 ч пилешки бульон
1 ч.л. сол; или на вкус
1/4 ч сметана
Прясно смлян черен пипер
1/4 ч бяло вино
1 ч замразен грах; сварен
Нарязан магданоз и колелца лук за поръсване
Сварете тортелините в голяма тенджера с вряща подсолена вода за около 25 минути или докато омекнат, като се разбърква от време на време. Отцедете. Междувременно, в тенджера, запържете лука и гъбите в масло и лимонов сок до омекване, но без да покафеняват. Поръсете с брашно; разбъркайте. Добавете бульона и сметаната, като се разбърква, докато сместа се сгъсти и заври. Добавете подправките и виното. Гответе още минута. Разделете тортелините в чинии за сервиране. Изсипете соса върху тортелините. Поръсете с варен грах, магданоза и лук. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ