Регистрация

Спаначени тортелини с гъбен сос

Автор:
benito
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
1165
Оцени рецептата

200 г спаначени тортелини (1 кутия)

1/4 ч нарязан на кубчета лук

1 ч нарязан пресни гъби

3 с.л. масло

1 ч.л. пресен лимонов сок

3 с.л. брашно

1 ч пилешки бульон

1 ч.л. сол; или на вкус

1/4 ч сметана

Прясно смлян черен пипер

1/4 ч бяло вино

1 ч замразен грах; сварен

Нарязан магданоз и колелца лук за поръсване

 

Сварете тортелините в голяма тенджера с вряща подсолена вода за около 25 минути или докато омекнат, като се разбърква от време на време. Отцедете. Междувременно, в тенджера, запържете лука и гъбите в масло и лимонов сок до омекване, но без да покафеняват. Поръсете с брашно; разбъркайте. Добавете бульона и сметаната, като се разбърква, докато сместа се сгъсти и заври. Добавете подправките и виното. Гответе още минута. Разделете тортелините в чинии за сервиране. Изсипете соса върху тортелините. Поръсете с варен грах, магданоза и лук. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта