Регистрация

Спаначена лазаня

Автор:
bogdanova
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
714
Оцени рецептата

3 с.л. растително масло

225 г кори за лазаня

2 скилидки чесън, счукан

1 средна глава лук, наситнен

2 домата, нарязани

10 средно големи гъби, нарязани на парчета

1/2 ч.л. риган

1/2 ч.л. босилек

1/2 ч.л. розмарин

2 с.л. прясно нарязан магданоз

450 г измит спанак

1 ч извара

1/2 ч настърган пармезан

226 г настъргана моцарела

 

Сварете пастата до степен ал денте. Отцедете и оставете настрана. Загрейте фурната до 180С. Сгорещете маслото в голям тиган и запържете лука, чесъна, доматите и гъбите. Когато лукът стане прозрачен, се добавят зелените подправки. Накълцайте спанака и добавете в тигана и се разбърква, докато омекне. Оставете на слаб огън. Заделете 1/2 ч моцарела и в голяма купа смесете сирената. Изсипете зеленчуците в сиренето и разбъркайте старателно. Подредете корите лазаня, като редувате последователно със зеленчуците със сирене в тавичка за печене. Покрийте със заделената моцарела и печете в продължение на 30 минути. Оставете да престои в продължение на 5 - 10 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта