Спаначена лазаня
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. олио
225 г кори за лазаня
2 скилидки чесън, счукан
1 средно голяма глава лук, нарязан
2 домата, нарязани
10 гъби, нарязани на филийки
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.л. босилек
1/2 ч.л. розмарин
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
450 г добре измит спанак
1 чаша извара
1/2 ч настърган пармезан
225 г настъргана моцарела
Сварете пастата до степен ал денте. Отцедете и оставете настрана. Загрейте фурната до 180ºС. Сгорещете мазнината в голям тиган и запържете лука, чесъна, доматите и гъбите. Когато лукът стане прозрачен, добавете подправките. Нарежете спанака и го добавете в тигана и разбъркайте, докато поомекне. Оставете да заври на слаб огън. Заделете 1/2 ч моцарела; в голяма купа смесете сирената. Изсипете зеленчуците в сместа със сирене и разбъркайте добре. Подредете на слоеве корите лазаня, зеленчуците и сирената в правоъгълна тавичка. Покрийте със заделената моцарела и се пече 30 мин. Оставете да престои 5-10 минути преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ