Регистрация

Спаначен киш с тофу

Автор:
Ivko
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
756
Оцени рецептата

1 пълнозърнест блат за пай

450 г твърдо тофу, натрошено

1/4 ч кафяв оризов оцет

1 ч.л. лук на прах

1 ч.л. фина морска сол

1/2 ч.л. семена синап

1 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

1 скилидка чесън, счукан

2 ч гъби, тънко нарязани

1 с.л. тамаринд

450 г спанак, добре измит, стъблата отстранени и листата наситнени

1/4 ч пресни листа босилек, ситно нарязан

1 голям домат, нарязан на филийки

 

Загрейте фурната до 180 градуса. С вилица направете дупки в тестото по цялото дъното и стените. Пече се, докато тестото е златисто кафяво, 20 - 25 минути. Оставете да изстине. Поставете тофуто, оризовия оцет, лука на прах солта и горчицата в блендер и се смесват до гладкост. Прехвърля се в купа. Сгорещете зехтина в дълбок съд на умерен огън. Прибавете лука, чесъна гъбите и тамаринда и гответе, докато гъбите покафенеят, около 6 минути. Прибавете спанака, покрийте и гответе, докато спанакът поомекне, около 3 минути. Махнете капака и гответе, като се разбърква често, докато излишната влага се изпари, около 3 минути. Добавете към сместа с тофу, заедно с босилека и се разбърква. Изсипете сместа в изпечения блат за пай. Подредете доматените филийки, така че да се припокриват в кръг отгоре. Пече се, докато отгоре леко покафенее и пълнежът изглежда твърд в центъра, 40 до 50 минути. Оставете да престои 15 минути. Сервира се топло или на стайна температура.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта