Спаначен киш с тофу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пълнозърнест блат за пай
450 г твърдо тофу, натрошено
1/4 ч кафяв оризов оцет
1 ч.л. лук на прах
1 ч.л. фина морска сол
1/2 ч.л. семена синап
1 с.л. зехтин
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, счукан
2 ч гъби, тънко нарязани
1 с.л. тамаринд
450 г спанак, добре измит, стъблата отстранени и листата наситнени
1/4 ч пресни листа босилек, ситно нарязан
1 голям домат, нарязан на филийки
Загрейте фурната до 180 градуса. С вилица направете дупки в тестото по цялото дъното и стените. Пече се, докато тестото е златисто кафяво, 20 - 25 минути. Оставете да изстине. Поставете тофуто, оризовия оцет, лука на прах солта и горчицата в блендер и се смесват до гладкост. Прехвърля се в купа. Сгорещете зехтина в дълбок съд на умерен огън. Прибавете лука, чесъна гъбите и тамаринда и гответе, докато гъбите покафенеят, около 6 минути. Прибавете спанака, покрийте и гответе, докато спанакът поомекне, около 3 минути. Махнете капака и гответе, като се разбърква често, докато излишната влага се изпари, около 3 минути. Добавете към сместа с тофу, заедно с босилека и се разбърква. Изсипете сместа в изпечения блат за пай. Подредете доматените филийки, така че да се припокриват в кръг отгоре. Пече се, докато отгоре леко покафенее и пълнежът изглежда твърд в центъра, 40 до 50 минути. Оставете да престои 15 минути. Сервира се топло или на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ