Регистрация

Спагетини с чеснов зехтин

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
656
Оцени рецептата

170 г тънки спагети

1 с.л. + 1 ч.л. зехтин екстра върджин

1 с.л. или повече чесън, счукан

1/2 ч пилешки бульон

1/4 ч прясно нарязан магданоз

 

1. В голяма тенджера с вряща вода, сварете спагетите за 10-12 минути, докато омекнат. Отцедете и поставете в купа за сервиране.

2. Междувременно, сложете малък незалепващ тиган на умерен огън за 30 сек. Добавете маслото; сгорещете за още 30 секунди. Добавете чесъна, гответе, като се разбърква непрекъснато, до бледо златисто (не кафяво), около 1 минута. Веднага се прибавя бульонът. Оставете да заври, като се разбърква внимателно, намалете огъня до слаб и варете, като се разбърква от време на време, докато течността не намалее с две трети и сместа се сгъсти, 3-4 минути. Полейте върху спагетите, поръсва се с магданоз и се разбърква, за да се покрият.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта