Регистрация

Спагети с телешка кайма в микровълновата фурна

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
689
Оцени рецептата

5 ч вода

1 с.л. сол

3 ч китайски спагети с яйца

1/4 ч масло или маргарин

1 ч фина галета

450 г нетлъста телешка кайма

1/2 ч ситно нарязан лук

1/4 ч ситно нарязана зелена чушка

1/2 ч.л. чеснова сол

1 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1 ч настъргано швейцарско сирене

226 г консерва доматен сос

113 г гъби, нарязани от консерва, отцедени

 

1. В дълбок, топлоустойчив, неметален съд за готвене сложете 5 чаши вода, 1 супена лъжица сол и 3 чаши сурови спагети. Стоплете, покрито, в микровълновата фурна за 12 минути или докато спагетите омекнат; разбърква се от време на време.

2. Отцедете и оставете настрана.

3. В голяма купа разтопете 1/4 чаша масло или маргарин в микровълновата фурна за 30 секунди.

4. Добавете галетата и гответе, непокрито, в микровълновата фурна за 1 1/2 минути или докато галетата стане златисто кафява.

5. Добавете каймата при сместа с галетата и разбъркайте хубаво. Сложете непокрито за 5 минути или докато месото се зачерви, като се разбърква от време на време, за да се натроши каймата.

6. Добавете лука, чушката, чесъна, солта, чесновата сол и черния пипер. Разбъркайте с каймата внимателно. Сложете в микровълновата фурна за 2 минути.

7. Подредете слой спагети и слой кайма в подходящ съд. Покрийте със сирене, доматен сос и гъби (в този ред). Сложете в микровълновата фурна за 8 минути или докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта