Регистрация

Спагети с пилешко

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
13 Feb
|
Видяна:
808
Оцени рецептата

1 цяло пиле

3 ч вода

1 стрък целина

1 резен лук

1 1/2 ч.л. сол

2 с.л. растително масло

1 скилидка чесън, фино счукан

3 1/2 ч домати от консерва

8 пълнени маслини с чушка

1 консерва гъби, 85 г, нарязани на филийки

1/2 ч зелена чушка, нарязана на ленти

1/8 ч.л. пипер

1/4 ч.л. босилек

450 г спагети

 

Измийте пилето и го поставете в голяма дълбока тенджера с водата, целината, парче лук и 3/4 чаена лъжичка сол. Покрийте плътно с капак и оставете да къкри 3 - 4 часа или докато омекне. Охлажда се. Обезкостете и нарежете месото и заделете бульона. Сгорещете олиото в голям тиган, запържете леко наситнения лук и чесъна, докато омекнат. Добавете доматите, маслините, гъбите, зеления пипер, 1/4 чаена лъжичка сол, черния пипер и босилека. Продължете да готвите на слаб огън 20 минути. Отстранете мазнините от пилешкия бульон; измерете бульона и добавете достатъчно вода, така че да се получат пет чаши; изсипва се в голяма тенджера. Оставете да заври, добавете останалите 2 1/2 чаени лъжички сол и спагетите. Оставете да заври и гответе за 10 - 15 минути или до омекване. Отцедете и сложете в 2-литрова плитка тавичка. Загрейте фурната до 190ºС. Подредете месото върху спагетите и полейте всичко със соса. Пече се 20 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта