Регистрация

Спагети с леща и алабаш

Автор:
marto
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
746
Оцени рецептата

1 ч леща, изплакната и отцедена

3 ч пилешки бульон, зеленчуков бульон или вода

450 г алабаш

113 г шунка, наситнена на кайма

3 с.л. зехтин

1 средна глава лук, обелен и нарязан

2 скилидки чесън, обелени и счукани

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. едро смлян червен пипер

340 г спагети

1/2 ч пармезан

 

Смесете лещата с 2 чаши бульон в малка тенджера. Оставете да заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за 30 минути или докато лещата омекне. В същото време, измийте алабаша и почистете от стъблата. Нарежете на тънки ивици, заделете. Сгорещете зехтин в широк тиган и добавете лука и чесъна. Гответе на умерен огън около 10 минути, след което добавете кимиона, червения пипер, алабаша и шунката. Разбърква се около 3 минути, докато алабашът поомекне. Добавете сварената леща и останалия бульон. Покрийте и варете, докато омекнат. Подправя се със сол и черен пипер. В същото време, сложете голяма тенджера с вода да заври. Добавете спагетите и варете, до степен ал денте, за около 8 минути. Отцедете добре и сложете в голяма купа. Покрийте с лещата и разбъркайте. Поръсете със сирене и сервирайте с хляб.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта