Спагети с леща и алабаш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч леща, изплакната и отцедена
3 ч пилешки бульон, зеленчуков бульон или вода
450 г алабаш
113 г шунка, наситнена на кайма
3 с.л. зехтин
1 средна глава лук, обелен и нарязан
2 скилидки чесън, обелени и счукани
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. едро смлян червен пипер
340 г спагети
1/2 ч пармезан
Смесете лещата с 2 чаши бульон в малка тенджера. Оставете да заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за 30 минути или докато лещата омекне. В същото време, измийте алабаша и почистете от стъблата. Нарежете на тънки ивици, заделете. Сгорещете зехтин в широк тиган и добавете лука и чесъна. Гответе на умерен огън около 10 минути, след което добавете кимиона, червения пипер, алабаша и шунката. Разбърква се около 3 минути, докато алабашът поомекне. Добавете сварената леща и останалия бульон. Покрийте и варете, докато омекнат. Подправя се със сол и черен пипер. В същото време, сложете голяма тенджера с вода да заври. Добавете спагетите и варете, до степен ал денте, за около 8 минути. Отцедете добре и сложете в голяма купа. Покрийте с лещата и разбъркайте. Поръсете със сирене и сервирайте с хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ