Спагети с вермут и водка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. масло
1 с.л. зехтин
2 лука шалот, наситнен
4 скилидки чесън
1 люта чушка - нарязана на кубчета
2 средно големи домата, нарязани
110 мл водка
3 с.л. сух вермут
2 ч.л. пресен лимонов сок
2 ч.л. доматено пюре
1/2 ч.л. смлян бял пипер
1/4 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. сол
1 червена чушка
1 1/2 ч сметана
1/3 ч пресен кориандър, нарязан фино
3 с.л. фино нарязан пресен магданоз
450 г пресни спагети
Нарязани черни маслини
6 стръка пресен кориандър за украса
Загрейте маслото и и зехтина на умерен огън в голяма тенджера. Добавете лука и чесъна и леко задушете за около 2 минути. Добавете лютата чушка и запържете леко за 30 сек. Добавете доматите, водката, вермута, лимоновия сок, доматеното пюре, белия пипер, смления кориандър и солта; увеличете огъня и се редуцира, като се разбърква често за около 3 минути. След това добавете пипера и оставете да къкри за още 2-3 минути. Добавете сметаната и редуцирайте за около 10 минути. Когато се получи почти желаната консистенция, добавете пресния кориандър и магданоз, след това пармезана и оставете да къкри, за още около една минута. Поднесете топло. Сервирайте пастата щедро полята със соса, прясно настърган пармезан, маслини и стрък пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ