Регистрация

Сотирани скариди с царевица и пикантен винен сос

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
22 Jan
|
Видяна:
854
Оцени рецептата

450 г големи скариди, белени и почистени, черупките заделени

2 с.л. водка

1 голям белтък, леко разбит

3 с.л. царевично олио

5 скилидки чесън, счукан

1 с.л. накиснати, смлени сушени скариди (по желание)

1/4 ч саке

3 малки домата, обелени и нарязани ситно

1 1/2 ч пилешки бульон

1 ч.л. едра сол

1/2 ч.л. прясно смлян бял пипер

1 ч.л. царевично нишесте, смесено с

1 с.л. вода

1/2 ч царевица

1/4 ч нарязана фино червена чушка

1 голямо люто чушле, наситнено

1 с.л. смлян пресен джинджифил

3 стръка зелен лук, ситно нарязан

 

Смесете скаридите, водката и белтъка в купа. Смесете добре и оставете в хладилника в продължение на 30 минути. Загрейте 1 с.л. олио в малка тенджера. Добавете чесъна и сушените скариди, ако ще използвате и гответе на силен огън, докато съставките освободят аромата си, около 1 минута. Добавете запазените черупки от скариди, сакето и половината от нарязаните домати. Намалете огъня до умерен и варете, като се разбърква, в продължение на 3 минути. Добавете бульона, солта, белия пипер и сместа от царевично нишесте, оставете да заври и варете, като се разбърква от време на време, за 20 минути или докато течността се редуцира наполовина. Прецедете течността през фино сито и заделете. Загрейте останалите 2 с.л. олио в голям тиган, докато се сгорещи, но без да пуши. Добавете скаридите и марината и гответе, докато са полу-сварени, около 1 до 2 минути. Извадете скаридите с решетъчна лъжица; заделете. Добавете останалите домати, царевицата, червената чушка, лютото чушле и джинджифила в тигана. Гответе, като се разбърква от време на време, за 2 минути. Върнете скаридите и заделения сос в съда. Гответе, като разбърквате на умерен огън, докато съставките се сгорещят и скаридите са сварени, около 3 минути. Добавете нарязания зелен лук, разбъркайте и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта