Сотирани скариди с царевица и пикантен винен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г големи скариди, белени и почистени, черупките заделени
2 с.л. водка
1 голям белтък, леко разбит
3 с.л. царевично олио
5 скилидки чесън, счукан
1 с.л. накиснати, смлени сушени скариди (по желание)
1/4 ч саке
3 малки домата, обелени и нарязани ситно
1 1/2 ч пилешки бульон
1 ч.л. едра сол
1/2 ч.л. прясно смлян бял пипер
1 ч.л. царевично нишесте, смесено с
1 с.л. вода
1/2 ч царевица
1/4 ч нарязана фино червена чушка
1 голямо люто чушле, наситнено
1 с.л. смлян пресен джинджифил
3 стръка зелен лук, ситно нарязан
Смесете скаридите, водката и белтъка в купа. Смесете добре и оставете в хладилника в продължение на 30 минути. Загрейте 1 с.л. олио в малка тенджера. Добавете чесъна и сушените скариди, ако ще използвате и гответе на силен огън, докато съставките освободят аромата си, около 1 минута. Добавете запазените черупки от скариди, сакето и половината от нарязаните домати. Намалете огъня до умерен и варете, като се разбърква, в продължение на 3 минути. Добавете бульона, солта, белия пипер и сместа от царевично нишесте, оставете да заври и варете, като се разбърква от време на време, за 20 минути или докато течността се редуцира наполовина. Прецедете течността през фино сито и заделете. Загрейте останалите 2 с.л. олио в голям тиган, докато се сгорещи, но без да пуши. Добавете скаридите и марината и гответе, докато са полу-сварени, около 1 до 2 минути. Извадете скаридите с решетъчна лъжица; заделете. Добавете останалите домати, царевицата, червената чушка, лютото чушле и джинджифила в тигана. Гответе, като се разбърква от време на време, за 2 минути. Върнете скаридите и заделения сос в съда. Гответе, като разбърквате на умерен огън, докато съставките се сгорещят и скаридите са сварени, около 3 минути. Добавете нарязания зелен лук, разбъркайте и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ