Сос маринара
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч зехтин
3 глави лук, нарязан на тънки филийки
2 стръка целина, нарязани фино
1 ч.л. риган
1 ч.л. босилек
1 ч.л. мащерка
8 големи домата, задушени и нарязани на четвъртинки
Сол и черен пипер
1 щипка захар
1/2 ч доматено пюре
114 г пресни гъби, нарязани на тънки филийки
1/3 ч сухо бяло вино
Сгорещете зехтина в голям тиган. Запържете лука внимателно, докато омекне и стане прозрачен, за около 10 минути. Добавете целината и билките; гответе 5 минути. Добавете доматите. При разбъркване се добавят солта, черният пипер, захарта и доматеното пюре. Оставете да заври и се разбърква. Оставете да къкри за 35 минути, като се разбърква от време на време. Добавете гъбите и бялото вино. Продължете да готвите, докато сосът се сгъсти, около 15-20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ