Сос за паста с прошуто и грах
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч сметана
6 сушени домата
1 с.л. зехтин
1 лук шалот, нарязан
60 г прошуто, наситнено
1 ч зелен фасул, пресен или замразен
Сол и бял пипер на вкус
225 г паста пене
Настъргано овче сирене
Поставете сметаната в малка тенджера и варете, докато се сгъсти и се редуцира с 1/3, около 10 минути. Накиснете сушените домати във вряща вода за 2 минути или докато омекнат. Нарежете ги. В тиган, загрейте зехтина и запържете леко лука за 1 минута. Добавете прошутото и гответе още 1 минути. Добавете сметаната, сушените на слънце домати и граха; гответе 2 минути. Поръсете със сол и пипер. Сварете пастата до степен ал денте. Отцедете я и върнете в съда. Добавете соса и чаша сирене. Гответе на слаб огън, до пълна готовност на пастата. Изсипете в топли купички и поръсете леко със сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ