Солен пай със зеле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч мляко
3 ч брашно
1 ч.л. сол
1 яйце, леко разбито
4 с.л. захар
1 пакет мая
3 с.л. мазнина
1/4 ч вода, хладка
За пълнежа:
1 средно голяма зелка, нарязана фино
Масло, за намазване
Изсипете млякото над солта, захарта и мазнината. Охладете, докато стане хладко. Добавете яйцето, след това маята, която е разтворена във вода. Добавете около половината от брашното. Разбийте добре сместа. Добавете останалото брашно. Разбийте. Обърнете върху набрашнена дъска и се меси, докато тестото стане еластично - около 5 минути. Поставете в намазана купа и оставете да втаса. Разделете на две части. Разточете всяка на слой с дебелина 5 см. Поставете плънката в центъра. Съберете краищата на тестото и слепете върху пълнежа. Оформете на пай. Повторете с останалото тесто. Сложете в тавичка. Оставете да втаса за около 1/2 час. Пече се на 190 градуса в продължение на 20 - 30 минути. Когато е готово, намажете отгоре с масло. За пълнежа: Запържете в зелето в маслото до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ