Регистрация

Солен пай със зеле

Автор:
yasen
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
721
Оцени рецептата

3/4 ч мляко

3 ч брашно

1 ч.л. сол

1 яйце, леко разбито

4 с.л. захар

1 пакет мая

3 с.л. мазнина

1/4 ч вода, хладка

За пълнежа:

1 средно голяма зелка, нарязана фино

Масло, за намазване

 

Изсипете млякото над солта, захарта и мазнината. Охладете, докато стане хладко. Добавете яйцето, след това маята, която е разтворена във вода. Добавете около половината от брашното. Разбийте добре сместа. Добавете останалото брашно. Разбийте. Обърнете върху набрашнена дъска и се меси, докато тестото стане еластично - около 5 минути. Поставете в намазана купа и оставете да втаса. Разделете на две части. Разточете всяка на слой с дебелина 5 см. Поставете плънката в центъра. Съберете краищата на тестото и слепете върху пълнежа. Оформете на пай. Повторете с останалото тесто. Сложете в тавичка. Оставете да втаса за около 1/2 час. Пече се на 190 градуса в продължение на 20 - 30 минути. Когато е готово, намажете отгоре с масло. За пълнежа: Запържете в зелето в маслото до златисто.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта